Jun 9, 2012

Apakah yang menjejaskan bentuk badan anda?> SEBAB KEGEMUKAN - Tabiat makan yang berlebihan, makan pada lewat malam, kuantiti makanan yang tidak tetap dan sindrom suri rumahtangga memakan makanan yang tidak berhabis.> DAYA GRAVITI - Disebabkan payu dara dan lengan tidak disokong oleh rangka tulang, ia cenderong melentok pada sudut 20 darjah setiap persepuluh tahun (bergantung kepada gaya hidup seseorang)

> KETIDAKSESUAIAN DALAM PILIHAN ATAU PEMAKAIAN PAKAIAN DALAM - pakaian dalam yang terlalu besar atau terlalu kecil, kurang kenyal dan rekabentuk coli, juga cara pakai coli yang tidak betul.

> TABIAT BERDIRI DAN CARA DUDUK YANG TIDAK BETUL - Menyebabkan bongkok, bentuk tulang belakang brubah dan sakit pinggang.

> KELAHIRAN ANAK - Penambahan lemak selepas bersalin dan perubahan lentokkan payudara selepas tempoh penyusuan.

SELESAIKAN PERMASALAHAN ANDA INI DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL. Memang sangat2 berkesan!!!More Info :
Hotline: 019-6323936 (izzati)
Facebook: www.facebook.com/izzatiMypbm
Blog: www.mypremiumbeautiful.com

Jun 8, 2012

Harus TekadSeorang peninju yang bersedia untuk bertanding hanya memiliki dua kemungkinan samada meninju atau ditinju.

Begitu juga Usahawan yang mahu berjaya mempunyai dua kemungkinan : DEAL or NO DEAL!

Kalau kita mahu berjaya dan ingin hasil yang memuaskan haruslah BERANI menghadapi TENTANGAN dan KESULITAN!

Jika mahu berhasil kita Harus TEKAD!

Jika Setuju Klik LIKE!

Motivasi Perniagaan :- Masalah Kedua : Malu sekiranya Produk Kita Di Tolak Pembeli?Seorang Usahawan perlu bersikap positif, 
kita mesti berfikiran :  

1. Jika ada yang menolak pasti ada juga yang membeli. Jika pelanggan tidak membeli sekarang, kemungkinan ketika ini dia belum memerlukan produk tersebut. Mungkin pada masa akan datang apa yang kita tawarkan pada hari itu akan menjadi keperluannya. 

2. Mungkin juga anggaran atau bajet belum mencukupi, jika bajet sudah cukup, yang pasti dia akan membeli produk daripada kita. 

3. Mungkin juga sudah ada orang lain yang terlebih dahulu menawarkan produk yang kita tawarkan ini. Di lain kali mungkin  pelanggan tersebut akan membeli produk daripada kita sebagai tambahan atau gantian.

4. Mungkin belum pernah mendengar atau mengetahui produk kita, jika sudah kenal pasti dia akan tertarik dengan tawaran kita,tak kenal maka tak cinta.Bagi orang positif, di dalam jualan tidak ada istilah PENOLAKAN, yang ada hanyalah PENUNDAAN!

Jun 7, 2012

Motivasi perniagaan :- Masalah Pertama : Malu kena REJECT

Kita berasa malu kerana kita takut kalau tawaran kita itu akan ditolak atau di REJECT oleh orang lain.
Cuba anda fikirkan, seolah-olah anda ingin melamar seorang gadis, tetapi ditolak begitu saja. Jadi kerana anda tidak mahu di reject, maka anda malu untuk mencuba.

Namun anda tidak tahu, orang sentiasa mencari sesuatu untuk dibeli atau peluang untuk mengubah nasib mereka. Kekadang mereka bersyukur apabila ada seseorang yang datang menawarkan kepada mereka sesuatu yang mereka idamkan.

Pelanggan kekadang menanti kita datang. Kekadang sewaktu berbicara dengan kita, mereka menunggu kita mengajak mereka. Tetapi kita tidak lakukannya kerana MALU.

Jika kita kena reject pun sekalipun, orang masih lagi menghormati kita, kerana kita punyai kekuatan untuk bertanya dan berkongsi peluang.


Jun 6, 2012

Rebut Peluang Bisnes Premium Beautiful

Duit bukanlah segalanya, namun segalanya perlukan duit. Dengan kos sara hidup yang semakin tinggi, nak bayar rumah, kereta, credit card, bagi mak ayah etc...gaji 5 angka pun belum tentu dapat menjamin kesenangan.

So, nak tak:
Mencari pendapatan tambahan?
Kebebasan masa dan kewangan?
Meningkatkan ekonomi keluarga?Di sini saya nak kongsikan satu peluang bisnes yang mempunyai potensi yang besar. Premium Beautiful corset yang terhangat di pasaran dengan ciri2 istimewa yang menawarkan peluang bisnes lumayan.


Bisnes ni memang sesuai untuk semua, dimana kita boleh buat mengikut kesesuaian masa dan kemampuan sendiri. Peluang niaga yg mudah dan anda bakal mendapat sokongan serta bimbingan dari ahli kumpulan yang hebat.

Kenapa Premium Beautiful?

Corset kecantikan dan kesihatan paling popular, berstatus superbrands, hampir 20 tahun berada di pasaran dengan testimoni positif daripada pengguna.

Keluaran syarikat yang teguh (Hai-O), tersenarai di papan utama BSKL dan mendapat anugerah-anugerah yang berprestij dari dalam dan luar negara.

Program Pengiktirafan Kod Etika Global 2012


Anugerah Bintang Syarikat Harapan 2010/2011Anugerah Kecemerlangan Perniagaan Beretika 2010/2011Anugerah Pentadbiran Keusahawanan CIMA 2009Anugerah CSR Perdana Menteri 2009 - Memperkasakan WanitaAnugerah Kecemerlangan Perniagaan Beretika 2008Best of Under A Billion Company Asia 4 tahun berturut-turut

~ 2010


~2009~ 2008~2007

Sumbangan Kearah Melahirkan Masyarakat Perdagangan dan Perindustrian Bumiputera 2007


Kenapa sertai group kami?

Kami dari kumpulan di bawah bimbingan SCDM Jamsari Mokhtar dan  SCDM Safiah Yusop, mentor yang telah melahirkan ramai jutawan dan usahawan Premium Beautiful yang berjaya di seluruh Malaysia.
Jom berkongsi kejayaan dengan mereka
http://www.hai-omarketing.com.my/business-success-stories.asp r />

Jun 4, 2012

Jangan malu untuk memulakan perniagaan.


Sememangnya masyarakat Malaysia ramai yang malu-malu cat (kucing). Nak memulakan perniagaan pun malu. Jumpa pelanggan pun malu. Perasaan malu ada baiknya, tetapi adakalanya, akan menghentikan pencapaian kita. Saya sendiri pun pemalu juga orangnya...

Tetapi, bila tiba bab perniagaan, saya fikirkan 3 perkara ini apabila timbul rasa malu…

1. Menjalankan perniagaan adalah perkara yang mulia dan amat digalakkan oleh agama. Berniaga BUKAN meminta sedekah, jadi buangkan sifat malu itu.

2. Kata pakar perniagaan barat, sifat “malu” adalah perkara yang paling BAIK yang boleh terjadi kepada pesaing anda. Lagi anda malu, lagi mudah pesaing anda mengaut pasaran perniagaan anda! Lebih mudah mereka menyaingi anda.

3. Sebab itu saya menjalankan perniagaan Internet… salah satu kebaikan perniagaan internet adalah tidak perlu berjumpa dengan pelanggan! . Tapi bila dah biasa sifat malu dapat diketepikan.

Malu adalah sifat semula jadi yang ada pada setiap insan. Tanggungjawab kita adalah untuk memastikan sifat tersebut tidak menghentikan kita dalam meraih rezeki 9/10 yang dijanjikan dalam perniagaan. Bak kata orang… malu bertempat lah. Siapa malu, dialah yang rugi.

Petikan dari ~ Dr Irfan Khairi

Featured Post

TIPS KESIHATAN UNTUK WANITA 30-AN

Dalam kesibukan menyeimbangkan antara tugas pejabat dan tugasan tetap dirumah, wanita selalunya kesuntukkan masa untuk diri sendiri. P...