Feb 1, 2012

Adakah anda telah memilih pakaian dalam yang betul?

Dalam masyarakat moden yang berteknologi tinggi dan kehidupan yang pesat seringkali mewujudkan ketegangan dan tekanan mental. Yela kadang-kadang masing-masing sibuk bekerja sehingga menyebabkan aktiviti bersukan, di ikuti dengan amalan yang tidak seimbang dan gaya hidup yang tidak sihat, postur duduk  dan tidur yang tidak betul serta pengaruh alam semulajadi (graviti). 


Bagi kaum wanita terutamanya mereka yang telah bersalin, kekurangan penjagaan dan pemeliharaan badan selepas bersalin serta pemakaian pakaian dalam yang tidak sesuai akan menyebabkan perubahan dalam bentuk badan, mempengaruhi sistem peredaran darah, menurunkan kadar metabolisme dan seterusnya menimbulkan kesakitan yang tidak diketahui puncanya.
Kali ini kita berkongsi tentang pemilihan pakaian dalam yang betul. Kadang-kadang kita fikir lebih baik pilih yang murah, yang lelong dan banyak terdapat di pasaran. Sebenarnya anggapan itu salah...BAGI KAUM WANITA, BENTUK BADAN IBARAT HIDUP KEDUA, SEMENTARA PAKAIAN DALAM BAGAIKAN LAPISAN KEDUA.

Pemakaian pakaian dalam yang salah akan menyebabkan:

 Bahagian atas badan:

 • Lengan tangan bertambah besar.
 • Wujudnya lemak di sekitar dada dan bawah ketiak.
 • Lemak pada bahagian perut dan belakang badan.
 • Pinggang yang tidak terbentuk.

Bahagian bawah badan:

 • Pinggang bertambah lebar
 • Tonjolan perut
 • Pinggul yang lendut dan lari dari bentuk
 • Paha bertambah besar

Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful merupakan pakaian dalam yang direka khas untuk kaum wanita masa kini berdasarkan kajian daripada bidang perubatan, bidang estetik, bidang pengajian lemak, bidang ergonomi oleh pereka bentuk pakaian dalam yang profesional. Jom wanita diluar sana, sesiapa yang nak dapatkan Premium Beautiful boleh contact saya di HOTLINE 019-6323936 (Izzati)Jan 31, 2012

TIDAK SELESA DENGAN BAU BADAN?


Masalah bau badan memang menjadi satu kerisauan bagi sebahagian orang terutama mereka yang mempunyai gaya hidup aktif. Ianya boleh mengurangkan keyakinan diri seseorang itu untuk bertemu dengan orang lain.  

Masalah bau badan berpunca daripada badan yang kurang bersih. Makanan akan menyumbang lagi keadaan ini. Mungkin ramai yang tidak dapat menerima pandangan ini, kerana masing-masing mengaku aku mandi tiap hari 2x, tak bersih ke? Ya, selepas mandi badan anda memang tidak berbau, tetapi setelah berpeluh aroma yang tidak menyenangkan ini mula menonjolkan diri.


Disini ada cara dan petua bagi menghilangkan bau badan
 
 • Kerapkan mandi
 • Selalu menukar pakaian
 • Memakai pakaian yang bersih
 • Pilih pakaian yang diperbuat daripada bahan kain semula jadi seperti kapas dan sutera
 • Mencukur bulu ketiak
 • Mengurangkan pengambilan bawang putih, bawang merah dan kari
 • Disarankan memakai korset Premium Beautiful  bagi mengatasi masalah ini.
Sebenarnya, dengan pemakaian Premium Beautiful dapat menyingkirkan toksin dalam badan melalui perpeluhan, air kencing dan pembuangan angin dengan tindakbalas Far Infrared Rays (F.I.R.). Caranya, F.I.R. akan menggetarkan molekul air dan meleraikan ikatan molekul dan menguraikan tindakbalas toksin dalam badan.
 
Selain tu korset Premium Beautiful ni juga berkemampuan menyerap peluh, apatah lagi menggunakan fabrik yang berkualiti. Dan jaringan bahannya berupaya menghilangkan bau badan dengan cepat dan nyaman walaupun dipakai sewaktu cuaca panas atau ketika sedang melakukan senaman. Disamping itu ia mempunyai daya penyerapan peluh yang banyak.


Jan 30, 2012

What Is Akwatek And Akwadyne?
Premium Beautiful diperbuat dari sejenis fabric/kain yang berkualiti dan dijamin tahan bertahun-tahun lamanya iaitu dari fabric yang dikenali sebagai Akwatek dan Akwadyne.

Secara umumnya, fabric yang menggunakan Akwatek dan Akwadyne teknologi ni memberi keselesaan sekiranya kita berada di dalam kawasan yang panas ataupun sejuk. Terdapat beberapa kelebihan yang dimiliki dengan memakai korset Premium Beautiful. Antaranya adalah:
1. Pencetus penyerapan yang baik dan mengalih kelembapan seperti air, bau dan wap
2. Berubah mengikut keadaan iklim dan cuaca
3. Penyejukan semulajadi dalam cuaca panas
4. Memanaskan badan dengan selesa semasa cuaca sejuk
5. Kuasa penyerapan toksid keluar dari tubuh badan
 
 
Kelebihan kualiti fabrik Premium Beautiful:
Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisma. Bila proses metabolisma cepat, maka cepat la lelemak di badan tu hilang. Peredaran darah yang baik juga membantu banyak system dalam badan untuk berfungsi dengan baik.
Untuk Mendapat maklumat yang lebih lanjut mengenai Akwadyne dan Akwatek anda boleh meneruskan bacaan info dibawah ini:
AKWADYNE® is a registered trademark of Comfort Technologies, Inc licensed to Alice Lace Co., Ltd of Taiwan. Akwadyne® is a finish that is applied to nylon based fabrics to help warm or cool the body during outdoor activity. Akwadyne® pulls moisture away from the body, and creates a vapour barrier that cools the body in warm temperatures, and warms the body in cold temperatures. Unlike most moisture transport fabrics that rely on fabric construction or chemical coatings to pull sweat away from the body, Akwadyne® modifies the molleculer structure of the fiber providing a "chemical magnet" which uses the inherent properties of water to move it away from the body as needed. Termed "electrochemical transport", this process separates and moves molecules of water using the positive and negative charges contained in each individual molecule. As a result, garments made of Akwadyne® can heat one area of the body while cooling another.

AKWATEK® is a registered trademark of Comfort Technologies, Inc licensed to Alice Lace Co., Ltd of Taiwan. It is an already existing polyester and nylon coating that is conducive in hot temperatures. It uses thermoregulatory action to help an athlete stay either cool or hot depending on the conditions. Unlike fabrics that rely on capillary action, Akwatek do not need to be worn close to the skin to work. Akwatek uses a process called electrochemical transport, which chemically modifies the fibers with which it is made. This change in the fibers can not be obstructed when the fabric is washed. So Akwatek is a patented process applied to fiber, yarn, or fabrics of 100% polyester. It creates a high performance fabric for the everyday athlete to help manage the temperature of the body by handling the sweat. This process can modify stable fiber, yarn, or fabric and can be applied to spun and filament yarns to produce both knits and wovens.

Akwatek says the following about its product:
In warm temperatures the fabric responds electrostatically, moving moisture and excess heat from the body to the surface of the fabric for release. The fabric adjusts its properties in hot weather to help keep the wearer cooler and drier. The more a wearer perspires, the more the fabric electrostatically moves moisture from the body. As activity decreases the fabric will reduce the evaporative process, leaving a constant water barrier between the wearer and the fabric.

Akwatek have 3 times the evaporation ability over capillary or acid coated fabrics when initial contact is made with water.

Even with over 125 washings, results show no decrease in product performance.
Tests prove that after machine spinning cycle 250% less water remained in the Akwatek and Akwadyne garments than in other garments using outdated technology.
 

Featured Post

TIPS KESIHATAN UNTUK WANITA 30-AN

Dalam kesibukan menyeimbangkan antara tugas pejabat dan tugasan tetap dirumah, wanita selalunya kesuntukkan masa untuk diri sendiri. P...