Jan 31, 2012

TIDAK SELESA DENGAN BAU BADAN?


Masalah bau badan memang menjadi satu kerisauan bagi sebahagian orang terutama mereka yang mempunyai gaya hidup aktif. Ianya boleh mengurangkan keyakinan diri seseorang itu untuk bertemu dengan orang lain.  

Masalah bau badan berpunca daripada badan yang kurang bersih. Makanan akan menyumbang lagi keadaan ini. Mungkin ramai yang tidak dapat menerima pandangan ini, kerana masing-masing mengaku aku mandi tiap hari 2x, tak bersih ke? Ya, selepas mandi badan anda memang tidak berbau, tetapi setelah berpeluh aroma yang tidak menyenangkan ini mula menonjolkan diri.


Disini ada cara dan petua bagi menghilangkan bau badan
 
  • Kerapkan mandi
  • Selalu menukar pakaian
  • Memakai pakaian yang bersih
  • Pilih pakaian yang diperbuat daripada bahan kain semula jadi seperti kapas dan sutera
  • Mencukur bulu ketiak
  • Mengurangkan pengambilan bawang putih, bawang merah dan kari
  • Disarankan memakai korset Premium Beautiful  bagi mengatasi masalah ini.
Sebenarnya, dengan pemakaian Premium Beautiful dapat menyingkirkan toksin dalam badan melalui perpeluhan, air kencing dan pembuangan angin dengan tindakbalas Far Infrared Rays (F.I.R.). Caranya, F.I.R. akan menggetarkan molekul air dan meleraikan ikatan molekul dan menguraikan tindakbalas toksin dalam badan.
 
Selain tu korset Premium Beautiful ni juga berkemampuan menyerap peluh, apatah lagi menggunakan fabrik yang berkualiti. Dan jaringan bahannya berupaya menghilangkan bau badan dengan cepat dan nyaman walaupun dipakai sewaktu cuaca panas atau ketika sedang melakukan senaman. Disamping itu ia mempunyai daya penyerapan peluh yang banyak.


No comments:

Post a Comment

Featured Post

TIPS KESIHATAN UNTUK WANITA 30-AN

Dalam kesibukan menyeimbangkan antara tugas pejabat dan tugasan tetap dirumah, wanita selalunya kesuntukkan masa untuk diri sendiri. P...