Feb 10, 2012

wowww melancong lagiiii dan lagiii

Bila sebut je pasal melancong sayalah org yg paling teruja. Mana taknya sbb saya ni kan kaki jalan,hehe. Dulu sebelum buat bisnes melancong dalam negeri je. Tu pun dh seronok sakan. Bila dah buat bisnes ni alhamdulillah dh 4 buah negara saya dapat offer dari company hai o untuk melancong. Melancong yang tak perlu keluarkan duit kita. Semuanya full sponsored. Dari makan, hotel dan jalan-jalan. Layanan dari pihak company memang first classs..

Sekarang ni pihak company offer lagi pakej pelancongan percuma dari bulan Februari hingga April. Memang sangat teruja nak pegi bila dengar tempat ni. GUANGZHOU.. I WILL COMING!!! Best nya..Lebih-lebih lagi dapat shopping..Jom koita layan tempat-tempat menarik di Guangzhou.

Pearl River Night Cruise at night

Guangzhou International Finance CenterSun Yat-Sen Memorial Hall   Huaisheng Mosque 
  Guangzhou Opera HouseCanton Tower


Bestkan!!Orang kata jauh berjalan banyak pengalaman. Ok, jom kawan-kawan di luar sana yang ingin melibatkan diri dalam bisnes premium beautiful dan mendapat pelancongan  percuma hubungi saya 019-6323936 (Izzati)

Feb 6, 2012

Bahaya Perut Buncit Cegah Sebelum Terlambat

Ramai yang mungkin sedar perubahan fizikal badan mempengaruhi cara pembawakan diri seseorang apabila berdepan dengan orang ramai.

Perubahan fizikal seperti ‘perut buncit’ kadang-kadang membuatkan seseorang itu berasa malu atau tidak mempunyai keyakinan diri apabila ingin menonjolkan diri di khalayak ramai.

Malah, apabila tidak mempunyai fizikal yang menarik seperti artis atau pembina badan, mungkin akan membuatkan individu itu berasa lebih tersisih dan berfikir negatif setiap masa.

Tetapi ramai orang juga kerap bergurau dengan mengatakan perut buncit ini tanda bahagia atau tanda kemewahan.
Yang sebenarnya orang ramai patut sedar bahawa perut buncit itu telah terbukti secara saintifik berkait rapat dengan banyak masalah kesihatan termasuklah masalah jantung. Lemak yang terkumpul di perut boleh diumpamakan lemak (viseral) di dalam organ-organ dalam badan termasuklah hati, jantung dan sebagainya.

Semakin buncit perut menandakan seseorang itu semakin tidak sihat. Ukuran lilit yang ideal bagi kaum lelaki ialah 90 sentimeter dan bagi wanita ialah 80 sentimeter.

Ingatlah perut adalah punca segala penyakit seperti mana sabda Rasulullah s.a.w maksudnya: "perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok kepada segala pengubatan."
Featured Post

TIPS KESIHATAN UNTUK WANITA 30-AN

Dalam kesibukan menyeimbangkan antara tugas pejabat dan tugasan tetap dirumah, wanita selalunya kesuntukkan masa untuk diri sendiri. P...