Dec 2, 2011

Kelebihan Penyusuan Air Susu Ibu Kepada Bayi
Susu ibu merupakan nutrisi yang terbaik dalam membentuk tumbesaran dan perkembangan bayi. Terlalu banyak kebaikan yang tidak dapat dihuraikan dalam satu entri sahaja. Susu ibu jika digunakan sepenuhnya, ia membantu mengurangkan kadar kematian bayi yang tinggi terutama di negara-negara yang membangun. Walaubagaimanapun anda ataupun ibu-ibu di luar sana mungkin masih lagi tidak menyedari kelebihan susu ibu anugerah tuhan.

Mengapa ingin mencari susu formula sedangkan susu ibu adalah percuma? Terdapat banyak sebab yang melanda terutama kepada ibu-ibu yang berkerjaya. Antara sebab utama ialah kekangan masa dengan kerja. Terlalu sibuk sehingga tidak dapat meluangkan masa bersama anak-anak. Walhal sebagai ibu, anda patut melihat setiap inci perkembangan anak anda.

Kelebihan-kelebihan susu ibu antaranya: 

1. Kandungan protein yang tinggi. Susu ibu mempunyai kandungan protein ‘whey’ iaitu sejenis protein yang mudah diserap oleh usus badan. Nisbahnya adalah 70(whey):30(kasein). Tidak seperti susu formula, nisbah protein ‘whey’ dan kasein adalah rendah. Protein yang mudah diserap, akan digunakan sepenuhnya di dalam pembesaran bayi.

2. Mempunyai antibodi dalam memerangi jangkitan. Susu ibu juga mempunyai antibodi yang bertindak sebagai ‘pertahanan pertama’ di dalam badan. Apabila terdapat jangkitan, badan kita mempunyai 3 lapisan pertahanan dalam memerangi jangkitan tersebut. Bolehkah susu formula melakukannya? Sudah tentu tidak. Belum ada susu formula yang memberikan antibodi yang terbaik seperti yang dapat diberikan oleh susu ibu. 

3. Mengurangkan jangkitan usus. Terdapat banyak kajian yang menunjukkan bayi yang didedahkan dengan susu formula lebih awal berisiko untuk mendapat jangkitan usus seperti cirit-birit dan sebagainya. Susu ibu terbukti di dalam kajian mencegah jangkitan usus ini diperingkat bayi.

4. Menguatkan hubungan antara ibu dan bayi. Di sini, kasih sayang antara ibu dan anak akan terbentuk akibat hormon yang dihasilkan di dalam badan. Bayi yang menggunakan susu formula, mungkin agak sukar untuk ibu membentuk ikatan bersama anaknya. Ia bagaikan satu bentuk semulajadi yang sangat kita perlukan dan tidak memerlukan teknologi untuk mencapainya.

5. Meningkatkan perkembangan mental kanak-kanak. Terdapat kajian yang menunjukkan IQ kanak-kanak yang berumur 7 hingga 8 tahun yang mempunyai sejarah menyusu badan lebih dari 6 bulan adalah lebih tinggi daripada kanak-kanak yang menyusu kurang daripada 6 bulan. Semestinya kita mahukan yang terbaik untuk anak kita bukan? Lebih-lebih lagi ibu-bapa sekarang sangat mementingkan pendidikan untuk anak-anak mereka.

6. Kurang berisiko untuk mendapat alahan. Ramai kanak-kanak di zaman moden ini mempunyai alahan seperti asma, alahan makanan, yang menyebabkan kulit gatal-gatal dan kemerah-merahan. Dengan penyusuan badan lebih daripada 12 minggu di dalam keluarga yang mempunyai sejarah alahan kadar berlakunya alahan terhadap bayi adalah lebih rendah daripada menggunakan susu formula.Maka apa yang perlu anda lakukan? Antara usaha yang patut anda lakukan untuk merangsang pengeluaran susu dan mengelakkan sakit badan ketika menyusu adalah dengan memakai CORSET PREMIUM BEAUTIFUL. Pemakaian penuh korset tersebut banyak membantu meningkatkan kuantiti susu dan mengelakkan sakit pinggang. Sekaligus membantu memperbaiki struktur bentuk badan.

Seandainya kita mampu membeli berlian dan barang kemas menghiasi diri, pasti kita mampu melabur bagi mendapatkan sepasang korset yang bermutu tinggi seperti PREMIUM BEAUTIFUL.... Badan Cantik... Si Kecil Gembira...


Keistimewaan Premium Beautiful Untuk Ibu Yang MenyusuAdakah anda kekurangan SUSU? Jangan bimbang, Premium Beautiful boleh membantu penyelesaian untuk anda!
Adakah anda tahu dengan pemakaian Premium Beautiful, anda sebenarnya boleh meningkatkan susu ibu untuk bayi comel anda ..
PB bukan sahaja dikenali untuk melangsingkan dan membentuk kembali badan anda semasa berpantang malah ianya juga berfungsi meningkatkan susu badan anda..
Adakah anda mahu mendapatkan semula bentuk badan anda sambil meningkatkan susu badan serta mengembalikan payudara anda daripada kendur!
 
Penyelesaian di sini....
 
Far Infrared Rays (F.I.R) di dalam korset Beautiful Premium adalah sebab utama dalam meningkatkan bekalan susu anda. Apabila anda memakai PB, anda akan terasa hangat di dalam badan anda. Dengan meneruskan pemakaian PB secara konsisten, FIR memperbaiki peredaran darah anda dan juga akan meningkatkan peredaran darah disekitar payudara anda dalam membantu meningkatkan bekalan susu.(kadang2 orang yang baru lepas bersalin susah susunya nak keluar, biasanya bidan2 kampung akan urut sekitar payudara untuk membetulkan urat bagi melancarkan pengeluaran susu)


Bagaimana F.I.R berfungsi? 

Ini kerana F.I.R. akan menembusi jauh ke dalam tisu lembut kawasan payudara, membantu untuk mengurangkan bengkak, melegakan kesakitan dan yang paling penting meningkatkan proses saliran darah. Bukan itu sahaja, F.I.R. sebenarnya akan merangsang dan mempercepatkan peredaran darah di dalam payudara. Meningkatkan peredaran pada setiap peringkat adalah kunci kepada sel-sel sihat.  

F.I.R. mengembangkan saluran darah kecil dan melegakan kesakitan dan mempercepatkan proses saliran darah melalui nodus limpa. F.I.R. juga merangsang perubahan metabolik dalam sel-sel hidup. Ini membantu untuk menghasilkan tenaga untuk proses yang penting dan membantu dengan penghapusan zarah sisa yang dihasilkan daripada proses metabolik. F.I.R. adalah baik untuk tisu payudara dan akan membantu mengurangkan mana-mana bertakung atau pengumpulan cecair limfa di dalam dan di sekeliling sel-sel.

Jadi secara mudahnya, Premium Beautiful boleh mengimbangi kembali hormon dalam badan kita. F.I.R. juga akan mempercepatkan peredaran dalam payudara kita. Jadi, Pengeluaran susu badan akan lebih banyak berbanding normal.

Jadi, untuk para ibu yang sedang menyusu, atau bercadang untuk menyusukan anak mereka, anda sentiasa boleh memakai sambil Beautiful Premium ketika menyusu. senang sahaja cuma tarik cup bra  ke bawah dan sedia untuk menyusu. Susu yang terhasil akan lebih Berkualiti, Sebab proses detoksifikasi dari badan juga akan terjadi apabila kita pakai Premium Beautiful.

Contoh cara mengepam susu semasa memakai Premium BeautifulFeatured Post

TIPS KESIHATAN UNTUK WANITA 30-AN

Dalam kesibukan menyeimbangkan antara tugas pejabat dan tugasan tetap dirumah, wanita selalunya kesuntukkan masa untuk diri sendiri. P...