Feb 1, 2012

Adakah anda telah memilih pakaian dalam yang betul?

Dalam masyarakat moden yang berteknologi tinggi dan kehidupan yang pesat seringkali mewujudkan ketegangan dan tekanan mental. Yela kadang-kadang masing-masing sibuk bekerja sehingga menyebabkan aktiviti bersukan, di ikuti dengan amalan yang tidak seimbang dan gaya hidup yang tidak sihat, postur duduk  dan tidur yang tidak betul serta pengaruh alam semulajadi (graviti). 


Bagi kaum wanita terutamanya mereka yang telah bersalin, kekurangan penjagaan dan pemeliharaan badan selepas bersalin serta pemakaian pakaian dalam yang tidak sesuai akan menyebabkan perubahan dalam bentuk badan, mempengaruhi sistem peredaran darah, menurunkan kadar metabolisme dan seterusnya menimbulkan kesakitan yang tidak diketahui puncanya.
Kali ini kita berkongsi tentang pemilihan pakaian dalam yang betul. Kadang-kadang kita fikir lebih baik pilih yang murah, yang lelong dan banyak terdapat di pasaran. Sebenarnya anggapan itu salah...BAGI KAUM WANITA, BENTUK BADAN IBARAT HIDUP KEDUA, SEMENTARA PAKAIAN DALAM BAGAIKAN LAPISAN KEDUA.

Pemakaian pakaian dalam yang salah akan menyebabkan:

 Bahagian atas badan:

  • Lengan tangan bertambah besar.
  • Wujudnya lemak di sekitar dada dan bawah ketiak.
  • Lemak pada bahagian perut dan belakang badan.
  • Pinggang yang tidak terbentuk.

Bahagian bawah badan:

  • Pinggang bertambah lebar
  • Tonjolan perut
  • Pinggul yang lendut dan lari dari bentuk
  • Paha bertambah besar

Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful merupakan pakaian dalam yang direka khas untuk kaum wanita masa kini berdasarkan kajian daripada bidang perubatan, bidang estetik, bidang pengajian lemak, bidang ergonomi oleh pereka bentuk pakaian dalam yang profesional. Jom wanita diluar sana, sesiapa yang nak dapatkan Premium Beautiful boleh contact saya di HOTLINE 019-6323936 (Izzati)No comments:

Post a Comment

Featured Post

TIPS KESIHATAN UNTUK WANITA 30-AN

Dalam kesibukan menyeimbangkan antara tugas pejabat dan tugasan tetap dirumah, wanita selalunya kesuntukkan masa untuk diri sendiri. P...