Jun 8, 2012

Motivasi Perniagaan :- Masalah Kedua : Malu sekiranya Produk Kita Di Tolak Pembeli?Seorang Usahawan perlu bersikap positif, 
kita mesti berfikiran :  

1. Jika ada yang menolak pasti ada juga yang membeli. Jika pelanggan tidak membeli sekarang, kemungkinan ketika ini dia belum memerlukan produk tersebut. Mungkin pada masa akan datang apa yang kita tawarkan pada hari itu akan menjadi keperluannya. 

2. Mungkin juga anggaran atau bajet belum mencukupi, jika bajet sudah cukup, yang pasti dia akan membeli produk daripada kita. 

3. Mungkin juga sudah ada orang lain yang terlebih dahulu menawarkan produk yang kita tawarkan ini. Di lain kali mungkin  pelanggan tersebut akan membeli produk daripada kita sebagai tambahan atau gantian.

4. Mungkin belum pernah mendengar atau mengetahui produk kita, jika sudah kenal pasti dia akan tertarik dengan tawaran kita,tak kenal maka tak cinta.Bagi orang positif, di dalam jualan tidak ada istilah PENOLAKAN, yang ada hanyalah PENUNDAAN!

No comments:

Post a Comment

Featured Post

TIPS KESIHATAN UNTUK WANITA 30-AN

Dalam kesibukan menyeimbangkan antara tugas pejabat dan tugasan tetap dirumah, wanita selalunya kesuntukkan masa untuk diri sendiri. P...