Nov 11, 2011

Sakit pinggang dapat di atasi dengan Premium Beautiful

Peningkatan risiko yang menyebabkan sakit belakang atau sakit pinggang adalah berpunca dari lemahnya otot dibahagian belakang dan perut.

Sakit Pinggang sering juga berlaku dikalangan orang-orang muda yang sentiasa terdedah dengan kegiatan atau pekerjaan yang menggunakan kekuatan fizikal atau telalu lama berdiri atau duduk dan juga kerap kali berlaku dikalangan orang-orang yg berusia dan di umur persaraan.

Apakah gejala-gejala sakit pinggang?

Sakit menyeluruh di bahagian bawah belakang yang kadang-kadang memancarkan kesakitan ke dalam punggung dan pangkal paha. Kesakitan akan merasa lebih teruk apabila belaku pergerakan terutamanya ketika membongkok ke hadapan dan bersandar.

Sakit kadang-kadang disertai dengan sensasi cucukan atau kebas di belakang atau punggung atau kaki.

Bagi wanita, antara punca-punca yg dikenalpasti menyebabkan kesakitan ini:

  • Kelahiran anak yang kerap
  • Ketika masih menyusu anak
  • Pakai kasut tumit tinggi
  • Membongkok/berdiri terlalu lama
  • Aktiviti sukan
  • Pertambahan berat badan yang tidak seimbang dengan tinggi

Bagaimana Premium Beautiful boleh membantu mengatasi masalah tersebut

Ramai dikalangan pengguna Premium Beautiful bersetuju dan berpuas hati dengan keberkesanan Premium Beautiful dalam mengatasi masalah sakit pinggang.

Bagi anda yang masih tidak mengetahui kelebihan premium beautiful yang mampu memperbaiki system kesihatan tubuh badan, ini tips bagi anda yang sering sakit belakang… Waist Nipper PB direka dengan 7 batang keluli berbentuk simpulan tali pada bahagian depan dan belakang berfungsi untuk menyokong tulang vertebra supaya postur kedudukan tubuh anda tidak membongkok terutamanya ketika duduk. Tali kenyal yang diimport dari Jepun ini istimewanya boleh dilaraskan mengikut tahap tubuh yang menegapkan bahagian abdomen anda serta membentuk pinggang idaman anda. Teknolog FIR yang disulam dalam fabric juga membantu anda untuk memecahkan lemak di bahagian abdomen serta memecahkan lemak-lemak berdasarkan pergerakan molekul air akibat getaran tenaga haba.

CUBALAH insyaAllah dapat membantu anda.

No comments:

Post a Comment

Featured Post

TIPS KESIHATAN UNTUK WANITA 30-AN

Dalam kesibukan menyeimbangkan antara tugas pejabat dan tugasan tetap dirumah, wanita selalunya kesuntukkan masa untuk diri sendiri. P...