MY PREMIUM BEAUTIFUL: OSAKA ~ KYOTO ~ KOBE

Mar 25, 2016

OSAKA ~ KYOTO ~ KOBE

Salam semua..

Dah hampir 3 minggu balik travel beramai-ramai dari negara matahari terbit iaitu Osaka, Jepun..Kali ni baru berkesempatan utk share dgn u olls..

Syukur alhmdulillah..kali ke 11 buah negara free trip dan terpilih utk bersama 360 orang excellent achievers melancong ke Osaka..Excited sangat sbb ni my first time jejak kaki ke negara Jepun.


Bertolak pada 22 Feb 2016, berkumpul jam 3ptg di KLIA..Sampai KLIA hati berbunga-bunga sebab bukan pegi seorang tapi yg bestnya bersama-sama team Golden Dream Programme..

Over excited sebab ni pakej honeymoon merangkumi sekali..Honeymoon ke Osaka..


Kali ni kami diterbangkan dengan Cathay Pasific Airways dan transit 4 jam di Hongkong International Airport..4 jam tu sempat lagi bergmbar walaupun di malam hari,hihi.






Alhamdulillah kami selamat sampai  Kansai Airport jam 6pagi..





First Day bertemakan leopard/coklat bersama team..Harimau Malaya sampai ke Jepun,hihi




Breakfast kami di salah sebuah restoran pemiliknya orang Malaysia yang baru beroperasi 4bulan. Hebatkan cari rezeki dinegara orang. Rezeki ada di mana-mana. Yang penting yakin dan percaya 100% rezeki dari Allah SWT.





Selesai makan, terus di bawa lawatan ke Nishijin Kimoni Center dan menyaksikan persembahan kimoni. Cantik-cantik kan wanita Jepun ni.


Dari Kimoni Show kami ke Kyoto Kiyomizu Temple.






Memang besar temple kat sini. Best jugak disini dapat saksikan masyarakat tempatan dan luar beramai-ramai pakai kimoni dan panjat tangga ke temple.


Lewat petang kami ke Gion Street, kawasan kesenian perempuan yg diistilahkan Geisha..

Bangunan kt sini pun antik n traditional..





Selepas puas bergmbar, tiba masanya untuk dinner. Kami di bawa ke Bento Restaurant..Fuhh, makanan best. Best lagi sebab makan kami pun disponsor company..
Tq Shom..
 


Stop story kt sini dulu..Ni baru first day,hihi. Nanti zaty continue lagi ye..Bye..

No comments:

Post a Comment