Apr 17, 2012

Perkara-Perkara Yang Boleh Merosakkan Keindahan Payudara WanitaSetiap wanita pasti menginginkan payudaranya kelihatan indah, menarik dan sihat. Namun kebanyakkan perempuan kadang-kadang ada melakukan kesalahan-kesalahan yang akhirnya mendatangkan masalah bagi payudara.

Seiring dengan peredaran waktu, payudara memang akan menjadi kendur. Hal ini kerana beberapa faktor seperti menyusu, peningkatan umur dan menopause. Namun banyak cara yang boleh dielakkan untuk membuatkan payudara tetap kelihatan indah dan sihat, di antaranya sebagai berikut:

Salah pilih bra

Pemilihan bra yang tepat menjadi penyokong faktor utama untuk kesihatan payudara. Sesuaikan cup dengan ukuran payudara serta lingkar dada yang patut. Hal ini akan memberi keselesaan sehingga aliran darah akan berjalan dengan lancar.

Air Panas
Air panas boleh menyebabkan payudara mengendur. Suhu air panas mengurangkan pengeluaran kolagen dalam sel kulit sehingga akan mengurangkan keanjalan kulit. Sebaiknya elakkan mandi dengan air yang terlalu panas. Jika terkena air panas, percikkan payudara dengan air sejuk agar meneutralkan.

Berat Badan turun secara drastik

Perempuan sering tergoda dengan pelangsingan tubuh secara segera. Namun tahukah anda, jika berat badan turun dengan cepat dan mendadak, kesannya juga akan terasa pada payudara, kulit sekitar payudara juga akan menjadi kendur.

Kedudukan Tubuh
Kedudukan tubuh tidak hanya mempengaruhi pada struktur tulang, tetapi juga mempengaruhi payudara. Pastikan kedudukan anda betul semasa duduk, berjalan dan berdiri. Hal ini membuat payudara tetap dengan kadar yang sesuai.


Pemilihan Bra Premium Beautiful banyak membantu untuk menjadikan payudara kelihatan indah, menarik dan sihat, ini kerana Bra Premium Beautiful dilengkapi dengan Far Infra Red Rays (FIR) mempunyai ciri2 yang membuatkan ianya selesa dipakai disamping memberi faedah2 kesihatan yang lain, antaranya:
  • Cup berbentuk piramid memberi ruang untuk peredaran udara dan boleh mengelak masalah flat/inverted nipple.
  • Tali bra yang lebar direka untuk menampung payudara dengan lebih sempurna.
  • Rawan keluli bermemori pada bawah payudara berfungsi menyokong dan menetap payudara pada kedudukan yang betul.
  • Terapi far infrared ray mampu melancarkan perederan darah dan menolong mencegah pembiakan sel barah..
  • Dilengkapi dengan saiz yang berbeza-beza bagi setiap wanita.
  • Membentuk payudara agar lebih sesuai mengikut size badan.
  • Membetulkan postur payudara.

 
Nampak jelaskan payudara semakin 'up' dan pinggang kelihatan panjang
 
Call me now for ur free trial
019-6323936

No comments:

Post a Comment

Featured Post

TIPS KESIHATAN UNTUK WANITA 30-AN

Dalam kesibukan menyeimbangkan antara tugas pejabat dan tugasan tetap dirumah, wanita selalunya kesuntukkan masa untuk diri sendiri. P...