30‏/05‏/2013

BISNES TALK




Untuk semua warga KUALA LUMPUR..

GOLDEN DREAM PROGRAMME 
 akan menganjurkan 

BISNES TALK 

yang akan diadakan pada 

2hb Jun 2013 (Ahad)

Bertempat di 

CENTRE SHAH ALAM ( Belakang Concorde Hotel)

Pada jam 9 pagi.
 
Anda berpeluang untuk mengetahui bagaimana 
untuk meraih pendapatan lumayan dengan menggunakan strategi 
FACEBOOK PAGES MARKETING.
 
Jom bersama kami mencipta kecemerlangan di 
Golden Dream Programme.
 
Contact me NOW 019-6323936 (Zety) 
 
 

22‏/05‏/2013

Best Trip - London Paris ( Part 3 )

Lama tak update blog sebab busy utk fight free trip ke SHANGHAI.
 Dapat news dari company Hai O rupanya dah tukar trip ke Korea. 
Wow...ok jgk tu sebab bulan September musim luruh, mesti cantik view di sanakan. 
Alhamdulillah, syukur sangat dapat lagi melancong Free Trip ke Korea bersama mentee2 dalam group Golden Dream Programme

Senang je bisnes ni.. 
JUST FOLLOW THE WINNER TO BE A WINNER!

Selagi kita ada kemahuan, di situ ada jalan. 
Betul tak? 
Dengan usia dan kudrat yang kita ada takkan kita hanya menunggu sesuatu yg tak pasti sedangkan kita diciptakan oleh Allah utk jadi HEBAT. 
Kita ada impian dan matlamat. 
Kita ada pilihan utk tentukan hidup kita. 
Jadi, apa tunggu lagi! Jom jadi agen perubahan!

London Paris adalah salah satu impian saya utk smpai ke sana. 
Alhamdulillah di beri kesempatan utk ke sana.

Bermalam di Hotel Holiday Inn




 Royal Albert Hall - tempat CT Nurhaliza buat konsert ;)



Masing-masing seronokkan bila sampai sini


Golden Dream Group bersama student dari France


Aksi bebas
Ni orang kuat syarikat, Mr Teoh. Tak jemu bagi semangat bila berjumpa


Kensington Palace





Rasa sangat bertuah kerana dapat bersama-sama menyertai utk free trip kali ni. 
Jom anyone kt luar sana yang masih tercari-cari peluang bisnes, semuanya ada di sini..

 Contact me 019-6323936 (Zety)

11‏/05‏/2013

HURRY UP! CRAZY DEALS

 

Sempena Hari Ibu, My PB akan mengadakan

JUALAN ISTIMEWA..

Promosi ini TERHAD KEPADA 10 PEMBELI SAHAJA. 

Harga yg My PB tawarkan kali ini paling murah n anda mampu miliki. 

Bagaimana anda nak miliki? 

Caranya mudah hanya sms/whatsapp NAMA, PB MURAH & lokasi kemudian hantar ke 019-6323936. 




Tempah segera n promosi sangat terhad


06‏/05‏/2013

PILIHAN DI TANGAN ANDA

Mana yg anda nak??


1) Pakai pakaian dalam biasa :

- Harga murah ( Sebenarnya mahal sebab terpaksa beli berkali-kali)
- Tak ada apa-apa keistimewaan atau kelebihan untuk badan anda
- Senang koyak n longgar kemudian beli lagi
- Bahagian badan mudah kendur sana, jatuh sini

ATAU


2)Pakai Premium Beautiful

- Harga mahal ( ikutkan tak mahal pun klau nak dibandingkan dengan kualit lagipun ada lifetime warranty)
- Badan langsing,kemas dan tiada lemak menggeleber.
- Kain berkualiti dan tahan lama. kalau rosak pun boleh dibaiki secara percuma
- Badan sihat
- Push up n tegap

Jom TUKAR pakaian dalam anda sekarang. Ada SPECIAL PRICE!! Berminat pm /sms/whatsapp 019-6323936 (Zety)

01‏/05‏/2013

Baca untuk anda berjaya!


Berpandukan kepada Prinsip 'law of attraction' apa yang anda selalu fikirkan di minda anda akan menarik perkara tersebut datang kepada diri anda. Jadi jika anda selalu memikirkan tentang kejayaan dan kekayaan, maka anda akan menjadi kaya dan berjaya, jika anda asyik memikirkan tentang kesusahan hidup maka hidup anda akan bertambah susah. Jika anda jadikan minda anda sihat, maka tubuh anda juga akan sihat. Jadi dengan melihat kepada beberapa contoh diatas, berikut diberikan 6 cara untuk menggunakan kaedah psikologi untuk berjaya di dalam bisnes anda.

1. Paling penting sekali jagalah hubungan dengan Allah dlm setiap detik kehidupan kita. Insyaallah secara tidak lansung hubungan kita sesama manusia (pelanggan, jiran, saudara mara dll) akan terjaga dan success.

2.Gunakan affirmations untuk memprogram semula minda separa sedar anda, kerana minda separa sedar anda selalu dipenuhi dengan fikiran-fikiran yang negatif. Tak percaya? lihat contoh ini..
anda kata "aku mahu isteri yang cantik" tetapi tidak lama kemudian anda akan mendengar pernyataan negatif ini di minda anda "aku tak hensem, mana layak..".Jika minda anda sentiasa negatif , anda akan menarik perkara-perkara negatif negatif datang kepada diri anda. Jadi setiap kali fikiran-fikiran negatif muncul di fikiran anda, gunakan affirmation untuk meneutralkannya. Contohnya "aku selalu gagal dalam bisnes internet" gunakan affirmations seperti berikut "aku semakin hampir mencapai target aku, kerana setiap kegagalan membawa aku semakin hampir kepada kejayaan"

3. Untuk mengubah cara berfikir anda , ia memerlukan masa antara 20 hingga ke 30 hari. setiap hari sebelum tidur cakapkan kepada diri anda sendiri pernataan ini "aku adalah hamba Allah yang gembira, aku selalu memikirkan perkara yang elok dan seronok. Aku kini seorang usahawan yang berjaya, aku kini seorang xxxxxx" ulanginya 100 kali setiap hari sebelum tidur. Tak usah malu jika apa yang anda katakan ini jauh dari realiti anda sekarang kerana anda hanya mengucapkannya kepada diri anda sendiri. Lakukan perkara ini setiap hari,perlahan-lahan cara berfikir anda yang negatif akan ditukarkan kepada yang positif.

4. Anda mempunyai banyak pilihan di dalam hidup anda, semuanya bergantung kepada anda. JIka anda mahu menjadi kaya, anda harus berfikir tentang kekayaan setiap masa, jika anda mahu menjadi sihat, anda harus sentiasa berfikir tentang betapa sihatnya diri anda, jika anda mahu menjadi miskin, fikirkan tentang kemiskinan selalu.

5. Nikmati setiap minit dalam hidup anda.Orang yang negatif melihat gelas itu separuh kosong, tapi bagi orang yang berjaya mereka melihat gelas itu separuh penuh. Apabila anda mempunyai masa, katakan perkara ini kepada diri anda "aku seorang yang sihat, aku seorang yang gembira, aku seorang yang kaya, aku seorang yang berjaya, aku sayangkan diri aku sendiri.Aku seorang yang tenang, dan aku selalu membuat orang lain gembira, aku seorang yang baik hati."

Credit to : http://ayobhussin.com

Featured Post

TIPS KESIHATAN UNTUK WANITA 30-AN

Dalam kesibukan menyeimbangkan antara tugas pejabat dan tugasan tetap dirumah, wanita selalunya kesuntukkan masa untuk diri sendiri. P...